Urgentele stomatologice la copii

0

Urgentele stomatologice la copii se traduc in general prin dureri. Acestea pot fi provocate de afectiunile carioase avansate, de infectii dentare si abcese, umflaturile faciale (edem), avulsia dentara (eliminarea brusca, fortata, a unui dinte din alveola), fracturarea dintilor etc.

In aceste cazuri va sfatuim sa sunati la clinica noastra pentru o programare de urgenta. Medicul dentist va va primi in sistem de urgenta si in prima sedinta are ca prioritate calmarea si indepartarea durerii prin solutii individualizate, de la pansamente calmante pana la drenaje endodontice si exodontice. In urmatoarele sedinte se realizeaza tratamentul propriu-zis care va rezolva problema cu care copilul a venit in urgenta.

urgente stomatologice

De asemenea, parintii mai considera a fi urgente stomatologice, eruptiile dintilor permanenti in spatele celui de lapte, mobilizarea unui dinte de lapte care jeneaza putin, dureile in anumite zone ale mucoasei (aftele), gingivitele, inflamarea papilei interdentare datorita resturilor alimentare stocate intre dinti. Aceste probleme pot fi prevenite prin:
-  igiena dentara corecta a copilului (periaj, apa de guta ata dentara, adaptate varstei), realizata sau supravegheata de parinte pana la varsta de 6-8 ani,
- consultatii stomatologice periodice, o data la 6 luni,
- o consultatie la medicul ortodont cand se observa probleme sau preventiv la varsta de 7-8 ani,
- tratamente de profilaxie – igienizare profesionala, detartraj, fluorizare, sigilarea molarilor si premolarilor.

In clinica noastra s-au prezentat cu urgente stomatologice si copii care nu mai fusesera la dentist pana atunci. In aceasta situatie este delicat sa lucrezi cu acestia pentru ca anxietatea de dentist este sporita de durerile dentare, iar tratamentul de calmare este dificil. Astfel, recomandam parintilor sa aduca copilul la o consultatie stomatologica, cel tarziu dupa ce acestuia i-au erupt dintii de lapte, si sa repete acest lucru o data la 6 luni. Aceasta este o metoda eficienta de a preveni majoritatea urgentelor stomatologice pe care le poate avea copilul.

Pentru diferite urgente puteti suna la numarul de telefon 0348 421 222, de luni pana vineri intre orele 08:00-21:00 si sambata intre orele  09:00-15:00.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.