Un zambet perfect si sanatos in 8 pasi!

0

In saptamana 1-5 aprilie peste 600 de liceeni din Economic, Zinca si I.C. Bratianu au aflat cum pot avea un zambet perfect si sanatos de la medicii clinicii noastre.
Au primit informatii documentate privind realizarea unui protocol corect de igiena dentara, tratamente de profilaxie (prevenire) a afectiunilor carioase si parodontale, precum si cum isi pot corecta dintii strambi, distanti sau inghesuiti.

 Participantii au aflat de ce trebuie sa se spele pe dinti dupa fiecare masa si neaparta in fiecare seara, cum sa foloseasca ata dentara pentru a preveni cariile proximale (dintre dinti), ce efecte are placa bacteriana si tartrul in aparitia parodontozei.

zambet perfectLiceenii au mai aflat ca dintii strambi, distanti sau inghesuiti constituie o problema medicala nu doar estetica, se pot corecta la orice varsta, dar este mai putin costisitor in perioada adolescentei. Tinerii cu astfel de probleme pot alege sa poarte un aparat dentar cu bracket-uri metalice sau un aparat mai discret cu bracket-uri din safir.

Medicul dentist Razvan Savu, fondatorul clinicii stomatologice pentru copii si adolescenti Teddy Care, s-a alocat 3 zile pentru acest proiect si a sustinut 9 prezentari in Colegiul National I.C. Bratianu: „ Sunt incantat ca am avut ocazia sa ma intorc dupa 18 ani in acest liceu si sa fiu in fata clasei, insa acum in postura de lector. Multe au ramas la fel, dar atitudinea tinerilor s-a schimbat, sunt mai deschisi si nu mai au atatea prejudecati. Insa ce nu s-a schimbat este igiena dentara, inca sunt foarte multi tineri care ajung la noi in clinica cu afectiuni dentare grave ce ar putea fi prevenite in principal printr-o igiena corecta. Astfel, prin prezentarile noastre am vrut ca liceenii sa afle ce pot face pentru a nu ajunge la afectiuni grave precum cariile, gingivita, parodontoza sau pierderea dintilor ”. Afla cum poti avea un zambet perfect !

Proiectul “Zambetul magnific” – seminarii de informare sustinute de medicii dentisti ai cabinetului stomatologic pentru copii si adolescenti Teddy Care – s-a desfasurat in cadrul programului national “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.