Stresul la copii si consecintele acestuia asupra dintilor

0

Stresul este inevitabil, intr-o masura mai mica sau mai mare toti suntem afectati de aceasta problema, cu atat mai mult cu cat sursele de stres sunt numeroase, inclusiv scoala, munca, familia si prietenii. Nu este nimic nou in faptul ca adultii se confrunta cu stresul zilnic, insa ar trebui sa fim constienti ca nici copiii nu sunt scutiti de aceasta problema.

stresul la copii si consecintele asupra dintilor

Scoala ne vine in minte ca principala sursa de stres pentru copii, dar mai sunt si altele: problemele familiale, decesele, anxietatea separarii de mama, dezastrele naturale etc. Toate aceste evenimente pot afecta negativ sanatatea orala, dar si generala a copiilor.

Cum se manifesta stresul la copii

Stresul se poate manifesta in diferite forme la copii, de la proasta dispozitie, minciuna, agresivitate, dureri de cap sau de stomac, schimbari in obiceiurile alimentare, precum si un program diferit de somn. Aceste modificari pot conduce la obiceiuri rele, cum ar fi preferinta pentru alimentele si bauturile nesanatoase, cu un continut mare de zahar, riscul de aparitie a cariilor dentare fiind astfel mult sporit. Un copil care sufera de stres poate, de asemenea, sa revina la obiceiuri precum suptul degetului mare, care influenteaza negativ formarea corespunzatoare si eruptia dintilor.

Cum ne putem ajuta copiii sa faca fata stresului

Ca parinti, este important sa recunoasteti aceste semne de stres si sa adoptati masuri active pentru reducerea lui. Iata cateva sfaturi pentru a ajuta copiii sa faca fata stresului:
• Petreceti timp cu ei, zilnic
• Purtati conversatii despre cum si-au petrecut ziua si cautati cauzele profunde de stres
• Ajutati-i sa tina pasul cu activitatile pe care le desfasoara, asigurandu-va ca au parte de suficient somn si de o dieta sanatoasa
• Si nu uitati, controalele stomatologice periodice asigura sanatatea dintilor copiilor! La Teddy Care va oferim consultatia gratuit, sunati-ne pentru o programare!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.