Sfaturi esentiale pentru mentinerea sanatatii orale a copiilor

0

Un start bun este esential in ceea ce priveste ingrijirea orala. Obiceiurile corecte deprinse in copilarie le vor asigura copiilor un zambet sanatos pe termen lung, insa acesta nu este singurul beneficiu. Nu numai dintii lor vor fi mai sanatosi, ci intregul organism. Grija de sine este una dintre cele mai importante lectii pe care un copil le poate primi de la parinti.

Recomandari de igiena orala

Incepeti devreme. Multi parinti cred ca dintii de lapte nu sunt importanti, deoarece vor cadea oricum. FALS. Ingrijirea dintilor unui copil incepe in momentul in care erupe primul dintre acestia, cand este recomandat sa incepeti sa-i periati cu o periuta speciala sau cu un prosopel umed.

vizita la stomatolog,bugetul si preturi

REGULA: prima vizita intr-un cabinet stomatologic trebuie efectuata in jurul varstei de 1 an. Parintii vor afla informatii extrem de utile, iar copilul va incepe sa se obisnuiasca astfel cu cabinetul stomatologic. Tratamentul precoce va va ajuta, in timp, sa economisiti bani, sa descoperiti orice problema in stadiu incipient si sa invatati tehnicile adecvate de prevenire.

Implicati-va copilul. Pe masura ce copilul creste, va fi mai preocupat de responsabilitatea igienei dentare. Copiii se vor simti mai bine si mai importanti daca sunt lasati sa se descurce singuri. Atentie, multi parinti nu-i supravegheaza pe copii in timp ce se spala pe dinti. Pana nu sunt destul de mari sa inteleaga responsabilitatea acestei sarcini, trebuie sa verificati ca se spala corect.

Alimentatia corespunzatoare are un cuvant extrem de important de spus atat in cresterea si dezvoltarea fizica a copiilor, dar si in ceea ce priveste sanatatea lor dentara. Limitati zaharurile, dar intelegeti ca este imposibil sa le evitati in totalitate. In cazul in care copilul dumneavoastra ia gustari bogate in zaharuri, asigurati-va ca se spala imediat pe dinti sau, daca nu e posibil in acel moment, ca isi clatesc bine gura cu apa, pentru a reduce sansele sa dezvolte carii.

Atentie la medicamente! Multe medicamente pentru copii contin foarte mult zahar. Asigurati-va ca isi clatesc gura cu apa dupa ce iau aceste medicamente sau, si mai bine, ca se spala pe dinti.

Intrerupeti cat mai devreme utilizarea suzetei! Suzetele sunt foarte daunatoare pentru dintii copiilor, pe masura ce acestia cresc. Continuarea folosirii suzetei dupa varsta de 2 ani poate duce la anomalii dento-maxilare (dinti strambi).

Reanalizati alegerea bauturilor copilului. Multor copii le plac sucurile si folosesc o cana cu pai pana cand sunt destul de mari pentru a folosi una obisnuita. Nu-i lasati niciodata sa adoarma cu o astfel de cana cu suc in patut, este o cale sigura pentru formarea cariilor.

Atentie la scrasnitul dintilor, des intalnit la copiii cu varste de pana la 7 ani. In general, acest obicei inceteaza de la sine, fara sa afecteze dintii, dar daca persista, apelati la medicul dentist pentru a afla cauza. De multe ori, aceasta poate fi o schimbare in rutina sau o problema la scoala pe care copiii nu o pot comunica in mod corespunzator.

Mentinerea unei bune sanatati dentare a copiilor poate fi o provocare pentru multi parinti, dar nu trebuie sa pierdeti din vedere ca rezultatul merita: copiii vor fi mai fericiti si mai sanatosi. Intotdeauna vizitati medicul stomatolog in mod regulat pentru o consultatie de rutina si igienizarea profesionala a dintilor. La Teddy Care, consultatia este GRATUITA, programati-va acum!

Share Button

Leave a Reply

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.