Sanatatea dentara a elevului inainte de scoala

0

Pregatirea copilului si a adolescentului pentru inceperea scolii implica mai mult decat cumpararea de rechizite si imbracaminte la moda sau uniforme. Aceasta implica, de asemenea, pregatirea psihica a celor mici, care vor fi nevoiti sa-si schimbe complet rutina zilnica, si organizarea programului celor mari, pentru a se putea concentra pe obtinerea unor rezultate scolare bune. Insa un aspect foarte important in “focul” pregatirilor de scoala este evaluarea sanatatii elevului, aspect tratat superficial de multe ori. Un copil care trebuie sa invete si sa fie competitiv are nevoie sa fie in primul rand sanatos.

Asadar, ca parinte, ar trebui sa ai pe lista pregatirilor inainte de scoala verificarea starii de sanatatea a copilului sau adolescentului tau: un consult medical general, imunizarea, un consult oftalmologic si unul stomatologic. Copiii si adolescentii intampina inceputul scolii cu entuziasm, insa scoala implica eforturi fizice si psihice mari, atat in ceea ce priveste adaptarea, cat si pentru a face fata programului incarcat. Parintii trebuie sa se asigure ca acestia nu vor face vizite repetate la urgenta datorita durerilor de dinti sau a altor afectiuni.

sanatatea dentara

O consultatie si o discutie cu medicul dentist inaintea inceperii scolii este necesara deoarece:

1. Chiar si cu o igiena orala temeinica, placa bacteriana ataca zonele greu accesibile, formand tartrul (de culoare galbuie sau bruna). In cadrul unei consultatii, medicul dentist ii va repeta copilului ce sa faca pentru a avea o igiena orala corecta si completa.

2. In cadrul consultatiei, vei afla care sunt beneficiile tratamentelor de profilaxie a cariei dentare si vei putea opta pentru o igienizare completa (periaj profesional, detartraj, fluorizare), care va intari dintii copilului si ii va proteja impotriva atacurilor acide.

3. Unele carii, in special cele interdentare, sau alte afectiuni nu sunt vizibile cu ochiul liber sau nu sunt dureroase. Pentru depistarea lor la timp si pentru a evita durerile ce se pot finaliza cu vizite la urgenta sau tratamente costisitoare este indicat sa faceti o vizita la o clinica stomatologica specializata in tratarea copiilor si adolescentilor.

4. Cele mai recente studii arata ca aproape 70% dintre copii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani au nevoie de un tratament ortodontic si un aparat dentar. Daca nu sunt semne vizibile de anomalii dento-maxilare, fiecare copil trebuie consultat preventiv de ortodont in jurul varstei de 7-8 ani pentru a vedea daca exista probleme ascunse de crestere a maxilarelor si dintilor in eruptie.

5. Sanatatea si frumusetea zambetului ii vor asigura copilului sau adolescentului tau un plus de incredere in sine si mai multi prieteni la inceputul unui nou an scolar.

Afectiunile gingivale si carioase se dezvolta in timp, iar o consultatie de rutina la medicul dentist le poate preintampina sau trata in stadiul de debut. Echipa Teddy Care crede cu tarie ca preventia afectiunilor dentare este mult mai putin traumatizanta, mai sanatosa si mai putin costisitoare decat tratarea acestora! De aceea, vine in intampinarea parintilor oferindu-le consultatia stomatologica GRATUIT – oglinda dentara, sfaturi si plan de tratament. In realizarea planului de tratament puteti beneficia de ofertele si reducerile pe care clinica le are acum.

Acestea sunt argumentele pentru efectuarea unei vizite la medicul dentist inainte de inceperea anului scolar, moment asteptat si indelung pregatit de catre parinti si copii deopotriva.

consultatie stomatologica pentru copii si adolescenti

TeddyCare – clinica stomatologica pentru copii si adolescenti
Str. Semeurei, nr. 58, et. 2, Pitesti
0348 421 222

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.