Rasul ca mod de viata

0

Intr-o lume in care toti suntem pe fuga si avem din ce in ce mai putine motive sa zambim, o atitudine relaxata poate schimba serios calitatea vietii. Ganditi-va ca rasul si jocul sunt esentiale pentru a dezvolta relatii solide si sanatoase, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri.

Incurajati-va, asadar, copiii sa zambeasca, sa rada si sa se bucure de relatia frumoasa dintre voi, e poate cel mai frumos dar pe care li-l veti face in viata.

rasul ca mod de viata

Plus ca vor fi mai sanatosi, e lucru dovedit ca rasul ii ajuta sa se dezvolte atat psihic, cat si fizic.
Mai concret, o portie sanatoasa de ras ii ajuta pe copii:

 • sa doarma mai bine, timp in care organismul se poate reface si dezvolta
 • sa aiba o imunitate mai buna (emotiile negative slabesc sistemul imunitar, in timp ce emotiile pozitive il fac mai puternic)
 • reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, crescandu-l in schimb pe cel de endorfine, care ajuta la relaxarea organismului. Rasul este un adevarat antidot pentru anxietate, furie, iritabilitate sau depresie.
 • Sa-si consume in cel mai adecvat mod energia in surplus
 • Relaxeaza musculatura si previne afectiunile cardiovasculare
 • Induce trairile pozitive si reduce gandurile negative, precum si stresul, si ne ajuta sa interactionam mai usor cu ceilalti
 • Transforma instantaneu dispozitia, imbunatatind starea de spirit.
 • Asemenea adultilor, copiii transmit prin ras ca se simt bine alaturi de anumite persoane. (Rasul este, in primul rand, un fenomen social – oamenii sunt de 30 de ori mai predispusi sa rada atunci cand se afla intr-un grup decat cand sunt singuri.)

  Cand un copil creste intr-o casa plina de armonie si rasete, poti fi sigur ca acel copil e fericit. Iar acel copil se va transforma intr-un adult care va rade mult si care se va integra usor in orice mediu, caci rasul creeaza si aprofundeaza relatiile sociale.

  Asa ca, data viitoare cand ii spuneti copilului ca rade fara motiv, amintiti-va ca rasul este o superputere: ne ajuta sa ramanem pozitivi, ne face mai optimisti si mai fericiti. Pastrati-va calmul si zambetul pe buze, veti creste copii optimisti, spontani si fericiti.

  Viata are suisuri si coborasuri, iar cea de parinte e putin spus plina de provocari… Pentru a le face fata si pentru a va creste copiii intr-un mediu sigur si fericit, o portie sanatoasa de ras e mereu la indemana. Si e gratis.

  Share Button

  Leave a Reply

  *Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.