Problemele dentare in timpul verii

0

Odata cu venirea verii, problemele dentare existente si durerile asociate sunt accentuate de bauturile reci, inghetata sau aerul conditionat. Tot vara este si anotimpul vacantelor si concediilor, iar anumite neplaceri legate de durerile dentare pot sa apara exact in timpul acestora. De aceea, este recomandat sa duceti copilul sau adolescentul la un control stomatologic de rutina, ca parte din planul de organizare a vacantei sau concediului.

Ce putem face vara inainte de vacanta sau concediu?

Simplu, pentru inceput un control stomatologic de rutina in urma caruia vedeti daca sunt ceva probleme care ar putea provoca dureri, in cadrul acestuia vi se vor explica alimentele de evitat si pasii pentru o igiena dentara corecta. Apoi o igienizare profesionala in cabinetul stomatologic este bine venita, va indeparta de pe dinti placa bacteriana si tartrul, iar fluorul va remineraliza smaltul dintilor copilului sau adolescentului.

Problemele dentare

Ce alimente trebuie sa consumam cu grija vara? 
- Inghetata, adorata in timpul verii, poate provoca dureri dentare de scurta durata, dar foarte intense din cauza temperaturii scazute, mai ales pe dintii ce au carii sau au smaltul demineralizat, si leziuni ale smaltului cu descoperirea dentinei.
- Freshurile de fructe, cocktailurile de fructe si alcool ca si orice aliment colorat, pot cauza coloratii superficiale si temporare ale dintilor, acestea fiind usor indepartate prin periaj (de 2 ori pe zi, 3-5 minute).
- Bauturile reci amestecate cu gheata sunt alt factor determinant al durerii mai ales vara, mecanismul fiind identic cu cel dat de inghetata, diferenta fiind ca se poate evita contactul cu dintii prin ingerarea bauturilor foarte reci cu paiul. Totodata consumul cu ajutorul paiului a bauturilor dulci carbogazoase poate ajuta la evitarea aparitiei demineralizarilor dentare.
- Durerile dentare mai pot fi declansate si de aerul conditionat, sub forma unor nevralgii de trigemen (a cincea pereche de nervi cranieni, care asigura sensibilitatea fetei si inervarea muschilor maxilari inferiori), dureri ale zonelor dentare aferente ramurei trigeminale, ce sunt tratate sub forma lor usoara cu antiinflamatoare.

In cazul hipersensibilitatii dentare de ajutor este fluorizarea in cabinetul stomatologic, prin aplicarea de lacuri sau geluri protectoare de fluor direct pe dinte, si folosirea unei paste de dinti si a unei ape de gura speciale pentru dintii sensibili. Pentru copiii de pana la 12 ani se gasesc in cabinetele stomatologice produse cu un continut de fluor adaptat varstei si speciale pentru hipersensibilitatea dentara.

Clinica stomatologica Teddy Care pentru copii si adolescenti vine in intampinarea planurilor de vacanta si concediu prin posibilitatea de a face o consultatie gratuita si o igienizare profesionala la un pret special, va invitam sa aflati toate detalile de aici.

Teddy Care – clinica stomatologica pentru copii si adolescenti
Adresa: str. Smeurei nr. 58, et. 2, Pitesti
Programari: 0348 421 222 / 0762 637 743.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.