ico

Prima vizita

Pregateste-ti copilul pentru prima vizita la stomatolog
Medicul Stomatolog pedodont trebuie sa faca parte din viata copilului tau de cand au inceput sa-i iasa primii dintisori de lapte. Dintii de lapte sunt cei care ofera spatiu dintilor permanenti si ghideaza dezvoltarea corecta si normala a acestora, implicit dezvoltarea corecta a maxilarului.
Un zambet sanatos este esential pentru confortul micutului tau. Astfel prima vizita la medicul stomatolog este decisiva pentru igiena oro-dentala sanatoasa a viitorului scolar si adolescent.

prima vizita la stomatologInainte sa ajungi la dentist:
• Fii natural si cat se poate de relaxat cand vorbesti cu copilul tau despre prima programare la dentist. Explica-i copilului ca veti merge sa va intalniti cu niste oameni care il vor ajuta sa-si pastreze dintisorii sanatosi. Spune-i ca acolo unde mergeti este un loc special numai pentru copii, unde exista si un loc de joaca si multe surprise.
• Sub nicio forma nu folositi expresii de genul “nu o sa te doara nimic” sau “nu o sa foloseasca seringa”. De asemenea, nu folosi cuvinte de genul: “durere” , “ac”, “seringa”, “cleste”, “sange”. Nu-i spuneti copilului ca mergeti la dentist sau la doctor, ci spuneti-i ca mergeti sa vedeti unde locuieste “teddy”. O folosire a cuvintelor care apartin spectrului medical insotita de o negare a faptului ca acestea ii vor face rau copilului vor creste si mai mult anxietatea acestuia. Daca copilul pune totusi intrebari, iar tu esti nesigur de anumite raspunsuri, este mult mai bine sa raspunzi cu “nu stiu” si sa-i explici ca veti intreba toate astea cand ajungeti la destinatie.
• Programeaza consultatia la stomatolog in perioada din zi in care este cel mai odihnit si spune-i ca toti copiii merg la dentist, ba chiar si adultii, se va simti mai confortabil.

Dupa ce ai ajuns la dentist:
• Incearca sa nu devii nervos, daca copilul tau plange. In special pentru cei mai mici dintre copii aceasta reactie este una normala la necunoscut, nou sau diferit. Cand se intra in sala de tratament, copilului ii poate lua ceva timp pana se acomodeaza.
• Noi anticipam deja cum vor reactiona micii pacienti si suntem pregatiti pentru astfel de situatii. De aceea te rugam sa fii pregatit sa ne lasi pe noi sa conducem discutia cu copilul tau, in timp ce tu observi totul in liniste. Daca prea multe persoane vor vorbi in acelasi timp si vor spune lucruri diferite, aceasta va induce copilului confuzie si-l va alarma.

Cum decurge prima vizita:
• Odata ajuns la Teddy acasa, copilul va fi preluat de personalul nostru specializat, i se va prezenta cabinetul si instrumentele intr-un mod adecvat varstei lui, i se va face o consultatie in timp ce se uita la desene animate.
• Dupa consultatie vi se prezinta un plan de tratament conform nevoilor copilului si vi se vor oferi sfaturi cu privire la: tehnica corecta de periaj, alegerea periutei si a pastei de dinti perfecte pentru copil, tratamentele de prevenire a aparitiei cariilor, influenta obiceiurilor copilului tau (suptul degetului) asupra cresterii normale a dintilor etc.

Pentru a relaxa copilul si a transforma prima vizita intr-o experienta pozitiva, alocati 30 de minute inainte de consultatie pentru a lasa copilul in spatiul de joaca al clinicii, sa se joace si sa coloreze.

Share Button
*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.