ico

Ortodontie

Ortodontia este ramura din medicina dentara care se ocupa de diagnosticul, prevenirea si tratamentul anomaliilor dento-maxilare – dintii strambi, distanti sau inghesuiti, maxilare deformate.
Specialistii atrag atentia asupra faptului ca aceste probleme dentare duc, cel mai adesea, la afectiuni gastrice cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei.

stomatologieAstfel, purtarea unui aparat dentar este mai mult decat o necesitate estetica, este o necesitate medicala.
Prin tratament ortodontic se pot obtine modificari exceptionale ale zambetului, o sanatate orala mult imbunatatita si o calitate crescuta a vietii pentru multi pacienti de varste diferite.
Astazi, tratamentul ortodontic constituie o optiune viabila pentru orice persoana atata timp cat parodontiul (osul si gingia) este sanatos. Din fericire dintii se pot misca ortodontic toata viata!

Faceti o programare la medicul ortodont daca observati una din problemele de mai jos:
• Dintii din fata de sus sunt inclinati (iesiti) spre inafara.
• Inghesuirea dintilor – un maxilar putin dezvoltat poate determina reducerea locului pentru dinti, ducand la inghesuire.
• Spatii semnificative intre dintii, pe toata dantura, sau numai anterior – diastema (numita popular “strungareata”).
• Asimetria – in special in cazul in care liniile mediane ale dentitiei superioare si inferioare nu se potrivesc, probabil din cauza deplasarii dintilor spre una din parti sau modificarii pozitiei maxilarelor.
• O ocluzie adanca – atunci cand dintii de sus ii acopera pe cei de jos prea mult (chiar pe toata lungimea lor) cand inchideti gura.
• O ocluzie inversa – atunci cand dintii superiori calca in spatele celor inferiori.
• O ocluzie deschisa – cand dintii superiori si inferiori din fata raman la distanta atunci cand cei din spate sunt in contact; limba este de multe ori inca vizibila intre dintii anteriori superiori si inferiori.
• Dinti inclusi – dintii definitivi au un ax de formare gresita in maxilar si erup in afara arcadei, sau nu erup, ramanand in os.

Clinica stomatologica pentru copii si adolescenti Teddy Care are un medic specialist ortodont cu rezultate notabile in domeniu – Dr. MARIUS MARIS – Medic specialist Ortodontie si O.D.F., Doctor in stiinte medicale si Lector Universitar la Bucuresti.

STIAI CA?
Medicul specialist ortodont urmeaza un program de pregatire de 3 ani dupa terminarea facultatii (aprofundeaza si cunostinte de fizica, geometrie si biomecanica). Procentul de medici ortodonti raportat la medicii dentisti este de 5% in Romania. Prin urmare doar medicul specialist ortodont este calificat pentru tratarea anomaliilor dentare si maxilare.


galerie-foto-ortodontie

Share Button
*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.