ico

Ortodontie la adolescenti

Problemele de ortodontie se pot rezolva mult mai usor in perioada copilariei si adolescentei, in perioada de crestere, dar nu este imposibila remedierea lor si in perioada adulta.

Dintii strambi, distantati sau inghesuiti reprezinta una dintre principalele probleme de ortodontie si estetica dentara in randul tinerilor. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca aceste probleme dentare duc, cel mai adesea, la afectiuni gastrice cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei. Astfel, purtarea unui aparat dentar este mai mult decat o necesitate estetica, este o necesitate medicala.

ortodontie

Principalele beneficii ale tratarii anomaliilor dento-maxilare sunt: imbunatatirea starii de sanatate in general, imbunatatirea aspectului fizic si cresterea increderii in sine.

Ortodontie la adolescenti – De ce trebuie sa avem dinti drepti si o ocluzie (muscatura) buna?

• Dintii strambi se pot rupe usor si se pot caria usor datorita faptului ca nu se pot igieniza corect.
• Gingiile au de asemenea de suferit, malocluzia micsoreaza eficienta masticatorie si afecteaza astfel digestia, deci sanatatea generala.
• Malocluzia poate cauza dificultati in exprimare. Fara tratament problemele se agraveaza.
• In timp pot determina suferinte ale articulatiei temporo-mandibulara precum si parodontopatii (parodontoza).
• In final, fiecare adolescent isi doreste un zambet frumos si sanatos!

Pacientii clinicii stomatologice pentru copii si adolescenti Teddy Care pot alege aparatul dentar potrivit necesitatilor si bugetului dintr-o gama completa. Pe langa detaliile referitoare la aparate va prezentam si cateva cazuri de pacienti tratati.

STIAI CA?
Daca pierzi un dinte datorita unor afectiuni carioase severe sau in urma unui traumatism, spatiul lasat trebuie mentinut printr-o lucrare sau un implant pentru a impiedica migrarea dintilor antagonisti, cat si inchiderea bresei edentate de catre dintii limitrofi ei. Astfel eviti numeroase probleme dentare precum ocluzie incorecta, eroziunea dintilor, dintii care au migrat sunt mai expusi afectiunilor carioase si parodontale.

Share Button
*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.