Ora Pamantului 2013

0

Sa ne invatam copii sa iubeasca natura!
Clinica stomatologica pentru copii si adolescenti Teddy Care s-a alaturat campaniei internationale “ Ora Pamantului ” ce va avea loc pe 23 martie, intre orele 20.30-21.30. O data cu stingerea luminilor care nu sunt esentiale functionarii si deconectarea echipamentelor electronice, Teddy incurajeaza trecerea la o schimbare pozitiva si profunda a modului nostru de a relationa cu mediul.

Poluarea, consumul excesiv de energie au dus in timp la incalzirea globala si automat la schimbarile pe care le resimtim anotimp de anotimp, prin diferentele foarte mari de temperatura. Veri toride si ierni care variaza intre calduri nefiresti si fenomene extreme. Atmosfera devine din ce in ce mai poluata, iar capacitatea de refacere este din ce in ce mai scazuta datorita faptului ca suprafata impadurita scade uimitor de mult de la an la an.

Mai multe informatii despre incalzirea globala si despre istoricul acestui eveniment puteti gasii aici: www.orapamantului.ro.

 Viata pe Terra depinde de fiecare dintre noi si trebuie sa depunem un minim de efort

Astfel, trebuie sa fim un exemplu pentru copiii nostri, sa ii educam sa fie responsabili fata de mediul inconjurator si sa deprinda obiceiuri sanatoase de consum. “Ora Pamantului” poate fi inceputul lectiei de mediu, pe care sa o continuati zilnic, sa o integrati in stil de viata al familiei. Un stil de viata durabil presupune gandirea in alte culori decat griul si negrul caracteristice poluarii si transformarea mentalitatilor.

3 idei de activitati distractive in familie pentru ora pamantului

1. Parintii care au copii mai micuti pot incerca: asezati comod, inconjurati de lumina calda a catorva lumanari sa discute cu micutii sau sa le spuna povesti despre pamant, natura si sanatatea lor care depinde de sanatatea naturii.
2. Pentru familiile care au adolescenti este un moment bun sa petreaca putin timp impreuna si sa constientizeze importanta protejarii mediului: decorati impreuna camera cu lumanari, pregatiti un bol mare cu fructe sau alune si la 20.30 dati startul unei dezbateri legate de protejarea mediului sau unui concurs sau joc preferat.
3. Puteti lua cina in familie la lumina lumanarilor, iar apoi sa lansati catre cer lampioane in semn de respect pentru Terra.

Ora Pamantului ar trebui sa fie in fiecare zi!

Echipa Teddy Care.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.