Mijloace suplimentare de igiena orala la copii

0

Un periaj incorect efectuat si o alimentatie bogata in carbohidrati si zaharuri pot provoca probleme serioase la nivelul gingiilor, dar si carii dentare.

vizita la stomatolog,bugetul si preturi

Chiar si realizat corect, un simplu periaj nu poate indeparta insa resturile alimentare si bacteriile din cavitatea orala. De aceea, pentru a fi eficient, periajul trebuie insotit macar o data pe zi si de mijloace suplimentare de igiena orala.

Ata dentara

Ata dentara trebuie sa faca parte din igiena orala a copiilor inca din momentul in care dintii lor incep sa intre in contact. Avantajul sau este ca patrunde cu usurinta intre dinti, prevenind depunerea tartrului, si curata in profunzime zonele inaccesibile periutei de dinti.
Tartrul este o substanta de culoare galben-bruna ce se depune atat pe dintii de lapte, cat si pe cei definitivi. Daca nu este indepartat, tartrul poate distruge radacina dintilor si osul care ii sustine.
Copiii au nevoie de ajutor in momentul in care incep sa foloseasca ata dentara, de aceea in acest moment este foarte indicata o consultatie de specialitate la un stomatolog, care ii va arata copilului modul corect de folosire a atei dentare pentru a completa igiena orala. Pana cand sunt suficient de mari si de siguri pe sine ca sa foloseasca ata dentara singuri, ar fi bine sa o facem noi in locul lor. Folositi ata dentara in zonele interdentare o data pe zi, in fiecare zi, pentru a indeparta resturile de mancare si placa bacteriana din aceste locuri in care periuta de dinti nu poate ajunge. Aratati-i cum procedati dvs., ii va ajuta in momentul in care vor trebui sa faca aceleasi miscari. Chiar daca par pregatiti sa foloseasca singuri ata dentara, supravegheati-i in continuare pana sunteti sigur ca o utilizeaza in mod corect! In cadrul consultatiilor stomatologice periodice, medicul va verifica si el daca tehnica este corecta, astfel eventualele greseli pot fi prevenite inainte de a deveni obicei.

Cum folosim ata dentara vizita la stomatolog,bugetul si preturi

Luati aproximativ 45 cm de ata. Infasurati capetele in jurul degetului mijlociu de la fiecare mana. Cu degetul mare si aratator, ghidati ata intre doi dinti, tinand-o drept, si miscati-o de sus in jos. Curbati ata usor la baza fiecarui dinte, sub baza gingiei. Nu trageti si nu fortati, pentru ca puteti rani tesutul gingival.

Repetati etapele pentru fiecare dinte, cu o portiune curata a atei.
Recomandare: Incercati si ata de dinti cu maner, copiilor le-ar putea parea mai simplu de folosit!

Apa de gura

Doar la indicatia medicului specialist, periajul se poate completa si cu apa de gura special formulata pentru copii, in functie de varsta, pentru mentinerea unui nivel scazut de placa bacteriana si pentru remineralizarea dintilor.

Periutele interdentare

Aceste periute speciale nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica de ingrijire, mai ales in cazul purtatorilor de aparat dentar. Majoritatea cariilor si a problemelor gingivale au ca punct de plecare zonele interdentare, unde placa dentara se acumuleaza repede si este greu de indepartat.

Dusul bucal

Foarte util pentru purtatorii de aparat dentar, acest aparat indeparteaza resturile alimentare din zonele greu accesibile periutei de dinti si stimuleaza gingiile, mentinandu-le sanatoase.

Igienizarea dentara profesionala

Periajul dentar efectuat corect zilnic este extrem de important, insa exista depozite de tartru care nu pot fi indepartate astfel, ci doar cu instrumente speciale, in cadrul unei igienizari dentare profesionale. De aceea este atat de important sa respectam controalele stomatologice periodice, cu frecventa stabilita de medicul dentist.

La Teddy Care, va oferim consultatia GRATUIT, iar igienizarea dentara profesionala are un pret special, programati-va acum!
Si nu uitati, un start bun este esential pentru igiena orala si pentru sanatatea dentara a copilului pe viitor!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.