Inapoi la scoala cu zambetul pe buze!

0

Se apropie din nou acel moment emotionant al anului cand toata lumea se gandeste la un singur lucru: incepe scoala! De data asta, mergem inapoi la scoala cu zambetul pe buze!

 

inapoi la scoala cu zambetul pe buze

In fiecare zi intalnim in clinica copii cu probleme care ar fi putut fi evitate printr-o igiena dentara corespunzatoare. Iar situatia nu este singulara: studii recente arata ca in Romania 40% dintre copii sunt afectati de carii dentare, desi specialistii continua sa atraga atentia parintilor ca lipsa igienii orale sau o igiena orala precara poate provoca, pe termen lung, afectiuni cardiace, respiratorii sau diabet, ca sa numim doar cateva dintre probleme. De ce? Pentru ca o mare parte dintre parinti nu stiu cand si cum sa inceapa sa ingrijeasca dintii copiilor (sau chiar ignora acest aspect, in ideea ca „dintii de lapte cad oricum”). E adevarat, dar nu cad oricum, ci provocand dureri si, eventual, fobie fata de dentist (pentru ca interventia se face asupra unui copil chinuit de durere si deja speriat, care va asocia pe viitor aceasta durere cu dentistul). In plus, dintii de lapte bolnavi afecteaza sanatatea dintilor definitivi; mai mult decat atat, daca sunt pierduti prea devreme, dintii definitivi vor erupe in pozitii necorespunzatoare, necesitand tratament ortodontic.

Iata care sunt cele mai frecvente probleme pe care le provoaca netratarea dintilor la timp:

• absente de la scoala (si, in consecinta, ale parintilor de la serviciu), provocate de urgentele dentare (unul din trei elevi intre 7 si 9 ani pierde anual 20 de ore de scoala din cauza problemelor dentare netratate la timp!);
• probleme de vorbire si de socializare (copiii au tendinta de a se izola);
• alimentatie necorespunzatoare, care conduce la deficiente nutritionale;
• probleme de concentrare si memorie.

Consultatia stomatologica nu trebuie sa lipseasca de pe lista pregatirilor de scoala, iata de ce:

• veti afla (si aplica, in acelasi timp) care sunt cele mai eficiente metode de preventie a cariilor;
• veti sti exact care este starea de sanatate dentara a copilului si veti putea actiona in consecinta;
• veti afla daca este nevoie de un tratament ortodontic – chiar daca nu exista semne vizibile, fiecare copil ar trebui sa mearga la un consult ortodontic in jurul varstei de 7 ani (aveti in vedere ca acest gen de probleme se trateaza cel mai usor in copilarie);
• medicul se va asigura ca atat copilul, cat si dvs. ati inteles ce trebuie sa faceti pentru o igiena orala corecta si completa.
La Teddy Care, preventia si educatia medicala continua sunt principalele obiective cu care am pornit la drum, pentru ca e mult mai usor, mai putin traumatizant, mai sanatos si mai putin costisitor sa previi decat sa tratezi. De aceea acum, la inceput de an scolar, va asteptam la Teddy Care la o intalnire cu medicii nostri stomatologi specializati in pedodontie, care va vor oferi informatii de specialitate si consultatii gratuite pentru copiii dvs., si psihologul Delia Raduca, care va vorbi despre impactul psihologic al unei danturi cu probleme asupra copiilor.

Veti afla de la specialistii Teddy Care:

• de ce este necesara o consultatie stomatologica inainte de inceperea scolii;
• cum sa-i convingeti pe copii sa se spele pe dinti;
• ce inseamna si cum se realizeaza igiena dentara corecta;
• de ce este importanta igienizarea dentara profesionala;
• ce mijloace suplimentare de igiena dentara puteti folosi;
• ce puteti face pentru a preveni afectiunile dentare;
• recomandari esentiale pentru mentinerea sanatatii orale a copiilor;
• importanta tratamentului ortodontic;
• ce alimente ar trebui sa includeti in dieta zilnica a copilului pentru a se bucura de dinti sanatosi toata viata.

Evenimentul nostru deschide un program educational unic in Arges, prin care clinica Teddy Care isi propune sa familiarizeze copiii si parintii deopotriva cu cele mai eficiente metode de preventie si mentinere a sanatatii orale. Asadar, sambata, 6 septembrie 2014, va asteptam (impreuna cu copiii) cu multe surprize la Teddy Care (Str. Smeurei nr. 58, etaj 2 – Galeriile Praxis)!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.