Importanta periajului interdentar pentru adolescenti

0

Stiati ca spatiile interdentare reprezinta aproape jumatate din suprafata totala a dintelui?
Din pacate, multe lume neglijeaza aceste zone in timpul periajului, iar aceasta este una dintre principalele cauze ale aparitiei problemelor dentare. Majoritatea cariilor si a problemelor gingivale au ca punct de plecare zonele interdentare sau interproximale (aflate in contact), unde placa dentara se acumuleaza repede, dar este, in acelasi timp, foarte greu de indepartat.

periuta interdentara

Stomatologii ne avertizeaza ca doar printr-un simplu periaj nu vom indeparta eficient aceste depuneri de placa. Tot ei ne recomanda ca, pe langa ata dentara, sa folosim periutele interdentare. In cazul in care esti purtator de aparat dentar, periutele interdentare sunt absolut necesare, intreaba-ti neaparat medicul ortodont despre tehnica de periaj corecta.

Exista si metode suplimentare de curatare: periutele electrice, care sunt mai eficiente in zona interdentara decat cele manuale, dar nu si suficiente, sau dusul bucal.
Atentie, inainte sa alegi una sau alta dintre aceste metode, cere sfatul medicului stomatolog. Ata dentara este insa cea mai recomandata metoda de curatare a spatiilor interdentare in cazul adolescentilor peste 12 ani care nu prezinta probleme gingivale. Folosirea atei dentare impreuna cu periuta interdentara asigura insa o curatare optima, dar numai medicul stomatolog este in masura sa-ti spuna daca aceasta asociere este potrivita si in cazul tau. Tot stomatologul o sa-ti arate si cea mai potrivita tehnica de folosire a periutelor interdentare, in asa fel incat sa eviti posibilele leziuni.

Alte beneficii ale periajului interdentar

Periutele interdentare sunt foarte eficiente si pentru curatarea placii dentare care se formeaza la marginea gingiilor. In plus, perii lor foarte fini nu pun presiune asupra gingiilor ca in cazul periajului obisnuit. Astfel, periajul interdentar are un rol foarte important si in mentinerea sanatatii gingiilor. Indepartarea resturilor de mancare dintre dinti cu ajutorul unei periute interdentare reduce mult riscul de a dezvolta o respiratie urat mirositoare (halitoza), asa ca te sfatuim sa ai intotdeauna un set in geanta. La Teddy Care poti alege dintr-o gama profesionala produsele de igiena dentara potrivite pentru tine, vei fi consiliat in acest sens de specialistii nostri.

Igiena orala efectuata corespunzator te poate feri de multe probleme pe viitor, asa ca fii constiincios si respecta indicatiile medicului stomatolog. Cateva minute zilnice de consecventa iti vor asigura pe viitor un zambet perfect si o dantura sanatoasa!
Programeaza-te acum, consultatia este GRATUITA!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.