ico

Igienizarea profesionala

Igienizarea profesionala este tratamentul prin care sunt indepartate toate depozitele de placa bacteriana si tartru supra si subgingivale de pe suprafata dintilor.

Tartrul de pe dinti este un depozit de culoare galben–bruna intalnit pe dintii de lapte si la dantura permanenta a copiilor. Acesta se formeaza in special pe suprafetele interioare ale dintilor inferiori, pe cele exterioare ale molarilor superiori si in zonele unde dintii nu se pot curata cu usurinta, cum este in cazul dintilor inghesuiti.

igienizareaIgienizarea profesionala se face in 2 etape:
Detartrajul cu ultrasunete si Periaj profesional rotativ (se realizeaza lustruirea coroanelor) cu o pasta de dinti profesionala.

Igienizarea si detartrajul sunt recomandate o data la 6 luni pentru a-i asigura copilului un zambet sanatos si frumos!

igienizarea profesionala – STIAI CA ?

Placa dentara este o pelicula aproape invizibila de depunere albicioasa si cleioasa, alcatuita din resturi alimentare, bacterii si saliva. Cercetarile au demonstrat ca intr-un milimetru patrat de placa bacteriana cu greutatea de un miligram, gasim mai mult de 200 milioane de bacterii, din toate cele 350 de specii ce colonizeaza cavitatea orala.
Bacteriile produc acizi care inflameaza si imbolnavesc gingiile si sunt responsabile de demineralizarea smaltului si aparitia cariei. Inflamatia gingivala (gingivita) reprezinta debutul bolii parodontale.

Tartrul reprezinta placa bacteriana mineralizata, puternic aderenta de dinti, care nu poate fi indepartat prin periaj, ci numai de catre medicul stomatolog cu ajutorul unor aparate speciale.

Share Button
*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.