Igienizarea profesionala si igiena dentara la copii

1

Parintii isi pun adesea intrebari referitoare la igiena dentara a copiilor. O intrebare frecventa este: „Cand ar trebui facuta prima igienizare profesionala a dintilor copilului meu?
Specialistii Teddy Care va vor oferi in cele ce urmeaza raspunsul la aceasta intrebare si alte detalii legate de igiena dentara la copii.

De cele mai multe ori, igienizarea profesionala a danturii celor mici poate incepe sa fie realizata in jurul varstei de 4 ani. Asociatia Americana a Medicilor Dentisti recomanda ca incepand de la aceasta varsta copiii sa mearga la dentist pentru o consultatie si pentru o igienizare profesionala la fiecare 6 luni. Uneori, in cazul copiilor predispusi la a face carii, specialistii pot recomanda ca igienizarile profesionale sa fie realizate mai frecvent. Igienizarea profesionala poate ajuta la prevenirea problemelor dentare majore, cum sunt cariile sau chiar gingivita. Prin intermediul acestei proceduri medicul dentist indeparteaza placa dentara, zambetul copilului devenind mai luminos si mai sanatos. Pentru a veni in sprijunul parintilor, la noi in clinica igienizarea profesionala se realizeaza la un pret special si cu materiale dedicate copiilor.

Specialistii recomanda educarea micilor pacienti in spiritul mentinerii unei danturi sanatoase. Obiceiurile sanatoase incepute de la o varsta frageda deschid calea catre a avea dinti si gingii sanatoase. Inca de la aparitia primului dinte de lapte, parintii ar trebui sa ii familiarizeze pe cei mici cu periuta de dinti. Acestia ar trebui sa se spele de 2 ori pe zi, o data dimineata si o data seara, inainte de culcare, deoarece pe timpul noptii exista cele mai bune conditii pentru producerea de acid raspunzator pentru producerea cariei si inflamarea gingiei.

igienizarea

Pana in momentul in care copilul va fi suficient de mare pentru a se spala singur, specialistii le recomanda parintilor sa dedice zilnic 10 minute pentru supravegherea igienizarii dentare a copilului. In momentul in care au aparut marea majoritate a dintilor copilului, parintii ar trebui sa inceapa sa foloseasca ata dentara cu maner pana in ziua in care copilul va avea suficienta dexteritate sa se spele singur pe dinti si sa foloseasca singur ata dentara. Sunt recomandate periutele de dinti cu duritate medie, corect intretinute (spalate bine dupa fiecare intrebuintare si schimbate o data la 3 luni), si pasta de dinti cu fluoride adecvata varstei copilului, recomandata de medicul stomatolog.

Programeaza-ti acum copilul la o consultatie gratuita pentru a afla care este statusul dentar al acestuia: 0348 421 222 – Str. Semeurei, nr. 58, et. 2, Pitesti.

Share Button

Un comentariu “Igienizarea profesionala si igiena dentara la copii

  1. Pingback

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.