ico

Gutierele dentare de protectie

Gutierele detare de protectie sunt o modalitate de protectie a cavitatii orale pentru ca acopera dintii si gingiile, pentru a preveni si a reduce stresul asupra dintilor, arcadelor dentare, buzelor si gingiilor.
Gutierele sunt foarte folosite pentru protectie in cazul sportivilor, in tratament pentru bruxism, pentru protectia articulatiei temporo-mandibulare sau ca parte dintr-un anumit tratament dentar.

stomalogieGutierele de noapte pentru bruxism

Bruxismul este o boala care se manifesta prin scrasnirea dintilor, frecvent in timp somnului si de multe ori fara sa stiti acest lucru.
Scrasnirea dintilor poate provoca durere si chiar pierderea dintilor, fracturi de smalt, uzura suprafetei dintelui, stari de oboseala, dureri de maxilar si dureri de cap. Bruxismul este cauzat de lipsa dintilor, o muscatura incorecta, factori de ordin psihic si fizic.

Bruxismul este o boala care in timp dauneaza sanatatii dentare, de aceea va recomandam sa aduceti copilul la un medic dentist in cadrul clinicii Teddy Care pentru a-i fi realizata o gutiera speciala pentru tratarea bruxismului. Aceasta gutiera neutralizarea forta cu care pacientul musca si ajuta la schimbarea comportamentului.

La prima vizita la stomatologia Teddy Care, medicul dentist va lua amprenta danturii copilului, iar la a doua vizita, va va arata cum sa o fixati si o va ajusta la muscatura copilului. Aceste gutiere sunt de mai multe feluri, dentistul va va recomanda materialul cel mai potrivit.

Gutiera de protectie pentru sportivi

Gutierele de protectie trebuie sa fie un element important in echipamentul sportiv al copilului tau!
Copilul trebuie sa poarte o gutiera de protectie daca practica sporturi care implica lovituri, caderi, contact corporal sau zbor. Acestea includ fotbalul, baschetul, fotbalul american, hocheiul, skateboardingul, gimnastica, ciclismul sau orice activitate in care se pot produce lovituri ale gurii.

Gutierele de protectie sunt confectionate din plastic si sunt concepute pentru a preveni fracturile de dinti, taierea buzelor si alte leziuni. Gutiere de protectie individuale sunt executate pe comanda de catre medicul dentist la un laborator dentar. Acestea pot oferi cel mai mare grad de confort si protectie. Majoritatea sportivilor prefera acest tip, deoarece se potrivesc mai bine, sunt elastice si rezistente la rupere.

O gutiera este foarte usor de realizat la clinica Teddy Care si face diferenta intre pastrarea unui zambet placut si repararea sau inlocuirea unui dinte spart.

STIAI CA ?
La modul ideal, gutierele trebuie inlocuite dupa fiecare sezon sportiv, pentru ca se uzeaza repede si nu mai sunt la fel de eficiente. Medicii nostri recomanda inlocuirea gutierelor la fiecare vizita dentara, din 6 in 6 luni.

Share Button
*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.