Fuziunea dentara

0

Anomaliile dentare reprezinta deviatii in dezvoltarea normala a dintilor, putand fi de numar, volum, forma sau structura (dintii strambi, distanti sau inghesuiti, maxilare deformate). Fuziunea dentara este o anomalie de forma a dintilor.

 

vizita la stomatolog,bugetul si preturi

Tratamentul ortodontic la momentul potrivit va influenta insa pozitiv evolutia unora dintre aceste anomalii. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca aceste probleme dentare duc, cel mai adesea, la afectiuni gastrice cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei. Este foarte important ca, imediat ce dintii erup, igiena orala sa fie una corespunzatoare, iar copilul sa ajunga periodic la medicul stomatolog, pentru a se putea preveni o eventuala anomalie dentara.
Exista anumite obiceiuri destul de des intalnite la copii care pot influenta dezvoltarea anomaliilor dentare: suptul degetului mare, respiraţia orala (cu gura deschisa), pozitionarea anormala a limbii la inghitit, vorbirea defectuoasa, sprijinutul in barbie etc.
Iata de ce este atat de importanta consultatia stomatologica periodica – doar astfel medicul dentist poate urmari eruptia dentara si trata eventualele anomalii.
O astfel de anomalie este si fuziunea dentara – unirea a doi dinti la nivel strict coronar, strict radicular sau corono-radicular (in acest caz, fuziunea apare la nivel coronar si radicular), cu dezvoltare initial separata. Camerele pulpare si canalele radiculare ale dintilor in cauza sunt intotdeauna separate.
Acest tip de anomalie dentara se intalneste mai frecvent la dintii de lapte, in regiunea frontala.
La nivelul regiunii de fuziune exista o predispozitie la carie.
Fuziunea dentara apare datorita factorilor ereditari. Foarte frecvent, fuziunea dintilor temporari se asociaza absentei congenitale a mugurelui dentar permanent corespunzator.
Nu uitati, doar in cadrul unei consultatii stomatologice pot fi identificate eventualele probleme in stadii incipiente si doar specialistii va pot indica solutiile cele mai potrivite in cazul dvs. La Teddy Care, consultatia este gratuita, sunati-ne pentru o programare: 0348 42 12 22 / 0762 63 77 43!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.