Fracturile coronare – o urgenta stomatologica

0

Suntem influentati in permanenta de persoanele care se afla in jurul nostru, de frumusetea si zambetul lor perfect, aspecte atat de des promovate in reviste sau la TV.
Cerintele de natura estetica ale pacientilor au devenit din ce in ce mai greu de satisfacut, insa medicii stomatologi se perfectioneaza in permanenta pentru a reusi sa le redea pacientilor zambetul mult visat. Aspectul zambetului nostru este foarte important, insa nu trebuie sa lasam pe plan secund rolul functional al danturii; neglijarea acestuia poate avea efecte dintre cele mai neplacute.


Fracturile coronare reprezinta o problema atat estetica, dar si functionala. Survin, in cele mai multe cazuri, in urma unor traumatisme, fiind mai des intalnite la copii si adolescenti. Fracturile coronare sunt cele mai frecvente probleme dentare in perioada de crestere, impunand o atentie deosebita atat din partea parintilor cat si a medicului.
Tratamentul fracturilor coronariene reprezinta o urgenta stomatologica. Este foarte important de aflat cum, cand si unde s-a produs accidentul, deoarece intelegerea modului in care s-a produs traumatismul ajuta medicul sa localizeze leziunile specifice.
In cazul prezentarii de urgenta a pacientului, examenul clinic impreuna cu cel radiologic permit un diagnostic rapid si corect si un tratament adecvat. Evolutia afectiunii este nefavorabila in cazul unui traumatism minor cu prezentare tardiva fata de un traumatism mai grav, dar cu prezentare precoce.
Este esential ca parintii sa fie convinsi de necesitatea monitorizarii copilului, pentru a putea evita eventualele consecinte nefavorabile, ce pot aparea in urma unor traumatisme.

In continuare va prezentam un caz de fractura coronara tratat la clinica Teddy Care de dr. Alina Popa:

Before-after

Pacientul I.D., in varsta de 14 ani, s-a prezentat la clinica noastra cu o fractura coronara, nepenetranta, localizata la nivelul dintilor frontali. Fractura a survenit in urma unui traumatism cu un obiect dur. S-a realizat reconstructia dintelui afectat, imbunatatindu-se astfel functia estetica. Rasplata noastra: fericirea pacientului si zambetul sau plin de incredere!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.