Educatia parintilor: Controlul furiei la parinti

0

Atelierul pentru parinti este sustinut de psiholog Delia Mihaela Raduca timp de 2 ore, pe 28 martie, ora 18:00.

“Sunt parintele lui si trebuie sa ma asculte!”
“Il invat eu minte!”
“Om fac din el, sa vezi numai ce o sa ma asculte!”
“Eu te-am facut eu te omor”

Sunt replici pe care cu siguranta le-am auzit de multe ori rostite de catre parintii nostrii sau chiar de noi. Trecand prin stari tensionante apare furia, frustrarea, nerabdarea, iar cei care sufera cel mai tare din cauza lor sunt copiii nostrii. Oare cum se simt ei atunci cand parintele striga la ei, il ameninta, jigneste sau chiar ii loveste?
educatia parintilor- controlul furiei

Cu siguranta neputinciosi, speriati, uneori cred ca dupa un astfel de episod vor fi abandonati sau chiar vor muri. Suna foarte dur, dar asta este ceea ce se gaseste in sufletul unui copil si ceea ce nu poate parintele sa inteleaga in mijlocul unei crize de nervi.Educatia parintilor este vitala in scopul educarii copiilor.De aceea consider ca este foarte important ca parintii sa incerce sa depaseasca astfel de crize, sa isi exprime furia intr-o maniera in care copilul sa nu aiba de suferit.

Educatia parintilor – Etapele de discutie privind controlul furiei

• Cum si de unde am preluat modul de a ne exprima furia,
• Felul in care noi am suferit din cauza furiei parintilor sau altor persoane apropiate,
• De ce apare furia, care sunt factorii care o favorizeaza?
• Furia – o emotie acceptabila,
• Cum putem controla furia?
• Modalitati de a exprima furia fara a-i rani pe cei din jur.

Copiii daca traiesc in ostilitate invata sa fie agresivi, insa au nevoie ca parintii sa fie fermi cu ei si sa le ofere educatia moralizatoare. Prefera acest lucru pentru a-i face sa se simta in siguranta. Au nevoie de limite sanatoase spre a porni in viata. Din acest motiv furia si ostilitatea nu trebuie sa fie confundate cu fermitatea, a fi ferm nu inseamna a fi rau, va invit sa descoperim impreuna propria d-voastra capacitate de a depasi furia si a transforma-o in fermitate.

Sunt disponibile 10 locuri si costul este de 35 lei/persoana.

Rezarva-ti acum un loc la numarul 0348 421 222.
Va asteptam cu drag!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.