Cum ne convingem copiii sa se spele pe dinti

0

Sa-i invete pe copii cat de important este sa se spele pe dinti reprezinta una dintre marile provocari ale parintilor. Exista si un motiv pentru care copiii refuza sa se spele pe dinti: pur si simplu nu inteleg de ce ar trebui sa o faca. Nu e usor sa-i explici unui copil mic pe intelesul sau ce sunt cariile sau bacteriile, iar daca nu reusesti sa te faci inteles, nu vei obtine decat un refuz.

Uneori, cea mai buna solutie este sa nu mai insisti si sa incerci sa gasesti alte cai prin care sa ajungi la copil. Nu uitati ca niciodata nu va iesi nimic bun daca va fortati copilul sa faca ceva ce nu-i place.

Operatiunea „prin invaluire”

Gasiti modalitati creative pentru a va face copiii sa inteleaga importanta lectiilor pe care vreti sa le invete. Daca veti face asta, pe langa faptul ca va veti face intelesi mai usor, veti avea si o relatie mult mai stransa – si nu cred ca exista parinte care sa nu-si doreasca o altfel de relatie, nu-i asa? Nu e greu sa gasim inspiratie in jurul nostru, de la desene animate, cantece si carticele frumos colorate la reclame TV – o mai stiti pe cea cu oul si acizii? Aflati ca nu e greu sa faceti acelasi lucru acasa si va veti si distra de minune. Nu aveti nevoie decat de un ou, pasta de dinti cu fluor, periuta si otet. Spalati impreuna cu copilul jumatate de ou cu pasta, clatiti, apoi lasati oul peste noapte intr-un pahar plin cu otet. A doua zi, copilul va vedea singur ca jumatatea care nu a fost spalata este moale si plina de crapaturi.

puterea exemplului si spalatul pe dinti la copii

Puterea exemplului personal

Nu ignorati puterea exemplului: spalati-va impreuna pe dinti, lasati sa vada tot ce faceti si incurajati-l sa faca la fel. Raspundeti-i la intrebari, e o mare sansa sa-l faceti sa afle cat de important e sa te speli pe dinti. Cumparati-i periute de dinti amuzante sau cu personajele preferate de desene animate, va fi atras si mai dispus sa se spele.

Pas cu pas

Nu uitati ca exista anumiti pasi pe care nu trebuie sa-i ignorati pentru a ajunge la rezultate bune. In primul rand, explicati-i regulat copilului de ce trebuie sa se spele pe dinti si ce se intampla daca refuza sa o faca – dar in asa fel incat sa inteleaga usor ce-i spuneti, copiii au nevoie de explicatii concrete in legatura cu motivul si necesitatea de a face anumite lucruri. Prezentati-le avantajele acestei activitati – daca vor vedea ca exista multe avantaje si aspecte bune (dinti albi, frumosi, puternici etc.), vor accepta mai usor faptul ca trebuie sa-si spele dintii in mod regulat. Daca isi dau seama cat este de bine sa se spele zilnic pe dinti, o vor face in curand din proprie initiativa. Va va fi apoi mult mai usor sa le prezentati alte modalitati de a-si curata dintii, cum ar fi folosirea atei dentare si a apei de gura.

Apelati la un specialist

Cand vi se pare ca ati incercat totul si nimic nu da roade, nu uitati ca puteti cere ajutorul unui profesionist pentru a le explica copiilor cat este de frumos sa ai dinti curati si albi. O alta persoana, din afara, va poate ajuta sa transmiteti un mesaj copilului – si intr-un timp foarte scurt.

copii invata de la medicul dentist

 La clinica Teddy Care, in cadrul unei consultatii gratuite, medicul dentist ii poate explica copilului care sunt avantajele si cum sa se spele corect pe dinti pentru a avea mereu un zambet frumos si sanatos.

Nu renuntati sa incercati sa ajungeti la copil! Rezultatele, chiar daca uneori se lasa asteptate, vor aparea la un moment dat si va veti bucura ca, in ciuda momentelor grele, ati ales sa mergeti mai departe. Inainte de orice, va recomandam sa aveti in minte ca sanatatea copilului trebuie sa fie mereu pe primul loc.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.