ico

Consultatia si importanta ei

Consultatia ortodontica de specialitate iti ofera informatii despre motivul pentru care copilul sau adolescentul are nevoie de tratament, momentul optim pentru inceperea tratamentului ortodontic, ce tip de tratament se va folosi/ ce tip de aparat este indicat, durata tratamentului cu aproximatie si costul planului de tratament. Tot in cadrul consultatiei vei afla ce se va intampla si care sunt problemele pe termen lung daca nu se va urma un tratament ortodontic. Aceste informatii le vei primi daca te hotarasti sa urmezi un tratament ortodontic in acelasi timp cu adolescentul sau copilul tau.

stomatologieTratamentul ortodontic incepe cu o consultatie de specialitate, in cadrul careia se amprenteaza dintii si tesuturile din jurul acestora, se realizeaza dosarul cu radiografii si poze, masuratori specifice si ulterior planul de tratament. In cazul in care sunt indicate, au loc extractii dentare sau alte tratamente necesare. Urmeaza montarea aparatului ortodontic, controalele si activarile lunare. In functie de varsta pacientului si de severitatea problemelor ortodontice, tratamentul dureaza, in mod normal, intre 6 si 24 de luni. Insa, de o colaborare buna intre pacient si medic depind rezultatele deosebite. Pentru mentinerea sanatatii dentare pacinetilor care poarta aparat dentar le recomandam se efectueze o data la trei luni o sedinta de profilaxie (igienizare si fluorizare).

Dupa perioada propriu-zisa de tratament si purtare a aparatului dentar, urmeaza etapa in care pacientul va purta un aparat de contentie, care are ca scop mentinerea rezutatului obtinut.


galerie-foto-ortodontie

Share Button
*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.