ico

Blog

Consultatia stomatologica inainte de inceperea scolii

E greu sa te pregatesti pentru scoala cand copiii vor sa profite la maximum de ultimele zile de vacanta, insa sunt lucruri pe care nu e bine sa le lasi chiar pe ultimul moment. Iar consultatia stomatologica inainte de inceperea scolii e unul dintre acestea. De ce? Pentru ca iti doresti ca anul scolar sa fie plin de succes, nu de absente si rezultate slabe cauzate de probleme dentare.

(more…)

Rasul ca mod de viata

Intr-o lume in care toti suntem pe fuga si avem din ce in ce mai putine motive sa zambim, o atitudine relaxata poate schimba serios calitatea vietii. Ganditi-va ca rasul si jocul sunt esentiale pentru a dezvolta relatii solide si sanatoase, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri.

(more…)

Inhalosedarea: tratamente dentare fara durere si stres

Una dintre cele mai mari piedici aflate in calea unei bune sanatati dentare este teama de dentist, in unele cazuri adevarata fobie. In cazul copiilor care au trait o experienta traumatizanta la dentist, tratamentele stomatologice sunt cu adevarat complicat, daca nu chiar imposibil, de realizat, iar consecintele asupra sanatatii dentare sunt dezastruoase.

(more…)

Demineralizarea smaltului dentar

Demineralizarea smaltului dentar reprezinta deteriorarea superficiala a stratului exterior al dintelui. Acesta este unul dintre primele stadii ale cariei dentare, cel mai comun semn al afectiunii fiind petele albe, cretoase, de pe suprafata dintilor. Coloratia alba a acestor leziuni nu se pastreaza insa multa vreme, din cauza ca suprafata poroasa si aderenta a acestora acumuleaza cu usurinta bacteriile ce cauzeaza carii dentare si capatand in timp coloratii inestetice, brun-maronii, ce nu pot fi indepartate prin periaj.

Afectiunea este cauzata de expunerea smaltului la acizi, insa leziunile mai pot fi produse de igiena orala defectuoasa, de un periaj prea agresiv, de o alimentatie dezechilibrata sau de anumite schimbari ce se produc la nivelul organismului.

(more…)