Ateliere de dezvoltare si optimizare personala

3

Atelierul de dezvoltare personala si optimizare pentru copii este sustinut de psiholog Delia Mihaela Raduca, pe 12 martie, ora 18:00, timp de o ora si primul este Gratuit.

Va invit sa luati parte la un proiect drag, care se va intinde pe o perioada de timp mai lunga, un grup de dezvoltare personala pentru copii care le ofera posibilitatea de a se cunoaste mai bine pe sine, de a-si descoperi resursele personale si de a le valorifica in interactiunea cu ceilalti, astfel incat aceasta sa fie productiva pentru fiecare.

Pentru copilasii care se afla la varsta descoperirilor, un astfel de grup nu poate decat sa le vina in ajutor. El le deschide drumul pentru creionarea unei personalitati adaptate cerintelor sistemului social, oferindu-le in felul acesta echilibrul psihologic.

Faciliteaza:
• comunicarea sincera, deschisa,
• dezvoltarea unor sentimente de incredere si acceptare de sine prin integrarea in grup, dezvoltatrea comunicarii si a abilitatilor de exprimare;
• dobandirea de comportamente si atitudini adecvate in gasirea de solutii la rezolvarea problemelor cu care se confrunta in viata de zi cu zi;
• cunoasterea propriilor abilitati si potentialitati, care sa ajute la crearea unei imagini de sine adecvate;
• dezvoltarea sociabilitatii si abilitatilor implicate in aceasta;
• scaderea anxietatii si a tensiunilor ce pot aparea in viata copilului din diferite motive, care pot deveni bariere in dezvoltarea sa.

Atelierele vor avea diversitate de teme si tehnici, dar obiectivul primordial tine de acea nevoie interioara de a comunica liber, fara restrictii, a avea libertatea de a interpreta orice, a alege, a intalni simplitatea, magia, sansa descoperirii pe cont propriu.
In urma fiecarui atelier parintii vor primi un raport de activitate cu recomandari si observatii psihologice.
Metode de interventie: desenul liber, desenele tematice, modelajul, jocul cu nisip, marionetele, dramatizarea unor povesti, colajul, jocuri structurate, interactiuni specifice, experimentarea unor situatii posibile, dialogul tematic, joc de rol, motricitatea, expunerea, autoanaliza, brainstorming-ul, lucrul cu metafora, confectionarea unor obiecte in stil handmade – felicitari, cadouri, jucarii etc.
Exemple de teme: Ce/cine te face sa fii mandru de tine. Deseneaza un moment fericit din viata ta. Ce ganduri ai inainte de somn. Energia. Ai facut fapte rele? Pictura sentimentelor. Familia mea. Suntem inteligenti. Statuile. Unde iti doresti din tot sufletul sa ajungi? Prietenia. Bucurii vs. Suparari. Sa invatam sa daruim!

Un model de atelier de dezvoltare personala: ”Exprimarea furiei”

 

atelier de dezvoltare personal si optimizare pentru copiiDiscutii libere cu copiii despre furie, ce inseamna ea, cum se comporta copiii/oamenii furiosi. Apoi descoperim ce anume provoaca fiecaruia furia si pentru a si-o cunoaste mai bine o deseneaza si ii dau un nume. La sfarsit copiii au posibilitatea sa si-o exprime intr-o maniera pozitiva, avand la dispozitie perne pe care le lovesc pentru a-si descarca toata furia si supararile acumulate in timp. Copiii afla ca furia nu este un sentiment rau asa cum credeau ei, ci dimpotriva este absolut normal sa te simti furios in unele situatii, insa devine un lucru rau cand este exprimata intr-o maniera in care ei sau cei din jur au de suferit din aceasta cauza, vor intelege ca se poate exprima si altfel decat prin urlete, plansete, crize de isterie, agresivitate… Este foarte important sa gasim impreuna cu micutii modalitati pozitive de a-si exprima furia, deoarece neexprimata (reprimata), se poate transforma in probleme de digestie si dureri abdominale, insomnie, depresie si/sau anxietate. Cateodata, aceasta furie acumulata si neexprimata se poate revarsa asupra unor persoane nevinovate.

Rezarva-i acum un loc micutului la numarul 0348 421 222.
Va asteptam cu drag!

Share Button

3 Comentarii “Ateliere de dezvoltare si optimizare personala

  1. Un rol important il are familia (sau cei apropiati), prin transmiterea unor mesaje care pot deveni “baza” pentru dezvoltarea acestui tip de anxietate (Rapee, Heimberg, Turk, Lerner, 2001).

  2. Pingback

  3. Pingback

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.