Aparatul dentar cu braket-uri metalice

0

Aparatul dentar este un dispozitiv utilizat pentru indreptarea dintilor strambi sau nealiniati corect, sau pentru corectarea muscaturii gresite. De cele mai multe ori, pacientii merg la medicul ortodont din dorinta de a avea un zambet mai frumos, insa realizarea acestuia este posibila numai dupa ce medicul analizeaza radiografia dintilor, muscatura si posibilitatea acestora de a suporta presiunile aparatului.

aparat dentar Actiunea aparatului dentar consta in dezvoltarea unor forte asupra dintilor pe o perioada indelungata de timp. Sub presiune, dintii se misca in directia dorita, fapt ce duce la remodelarea spatiului si obtinerea unei pozitionari armonioase a ansamblului dentoalveolar. In general, dintele se misca cu aproximativ 1 mm pe luna, iar intreg tratamentul ortodontic poate dura intre 6 luni si 2 ani, sau chiar mai mult, in functie de gravitatea problemei.

Aparatul dentar metalic a fost primul aparat ortodontic inventat, el fiind chiar si la ora actuala o solutie aleasa de cea mai mare parte din pacientii ce au nevoie de corectie ortodontica, datorita costului scazut, dar si a avantajelor terapeutice pe care le ofera.

Aparatul dentar – Avantaje

- Tratamentul este in general cel mai scurt;

- Este un aparat puternic, ce rareori cedeaza;- Contine bracket-uri cu care se lucreaza foarte usor;

- Este recomandat pentru marea majoritate a anomaliilor dentare sau dento-maxilare;- In conditiile in care, pe parcursul tratamentului, se desprinde accidental un bracket de pe suprafata dintelui, acesta poate fi relipit foarte usor;

- Are pretul cel mai scazut in raport cu celelalte tipuri de aparate ortodontice;

- Are dimensiuni mai reduse decat bracket-ul de ceramica.

Pentru copii sau persoanele nonconformiste exista bracket-uri metalice de diferite forme – stelute, flori , inimioare sau diverse culori.

Programeaza-te acum la o consultatie la 0348 421 222 – Dr. Marius Maris pentru a-ti afla statusul ortodontic. Poti beneficia de o reducere de 15% la orice tip de aparat ortodontic.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.