ico

Aparat dentar mobil

Este singurul aparat dentar care poate influenta sub control dirijat cresterea maxilarului si a mandibulei, acesta mareste arcadele, permitand eruperea dintilor, alinierea corecta a acestora si corectarea celor inghesuiti.

Aparatele dentare mobile sunt utilizate in special in cazul copiilor, intre 7 si 11 ani, in perioada de crestere. Dar exista si cazuri in care acest aparat este doar precursorul unui aparat fix (se poarta inaintea purtarii unui aparat fix).

aparate dentare mobileMedicul ortodont realizeaza o amprenta dentara, in functie de care este confectionat aparatul ortodontic mobil: baza este constituita din doua bucati de acrilat, care sunt legate printr-un „surub” plus mai multe crosete. Rolul crosetelor este de a actiona asupra dintilor, in vederea repozitionarii lor si a mentinerii in pozitia corectata.

Activarea unui aparat dentar mobil este facuta doar in urma indrumarii medicului ortodont specialist si doar la intervalele indicate de acesta. Daca la inceputul purtarii creaza micutului un discomfort sau leziuni bucale, va recomandam sa ne contactati si medicul ortodont poate adapta aparatul astfel incat sa rezolve aceste neplaceri.

Eficienta tratamentului ortodontic cu aparat mobil depinde de colaborarea micutului pacient si de determinarea acestuia de a-l purta permanent!

Share Button
*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.