Alege medicul stomatolog potrivit !

0

Fiecare parinte pretuieste mai mult ca orice sa-si vada copilul zambind si sa-l stie fericit. Mai mult decat atat, sanatatea si frumusetea zambetului sunt esentiale pentru starea de sanatate generala a copilului. Astfel, parintii cauta cabinetul stomatologic potrivit, un loc unde copilul sa isi depaseasca teama de stomatolog si unde sa revina mereu cu placere. Aceasta sarcina se dovedeste dificila de cele mai multe ori, insa devine mult mai simpla in momentul in care stii ce trebuie sa ofere un medic stomatolog:

Medicul stomatolog are experienta si este specializat

Verifica daca medicul dentist are pregatire in stomatologie pediatrica sau de cati ani lucreaza cu copiii. Micutii pacienti au nevoie de un anumit tip de abordare si comunicare pentru a se simti confortabil si a coopera indiferent de varsta.
Medicii stomatologi se specializeaza in timp pe anumite domenii si urmeaza cursuri permanent in aceasta directie. De regula, o clinica stomatologica are mai multi medici cu experienta si specializari diferite (endodontie, implantologie, ortodontie, chirurgie dentara etc.). Echipa medicala a clinicilor noastre, Teddy Care si Medical Tours Company, acopera toate specializarile necesare unui tratament stomatologic complet la copii si adolescenti.

Medicul stomatolog promoveaza profilaxia

A preveni aparitia cariilor si a altor afectiuni ale cavitatii bucale este mult mai putin traumatizant si costisitor, dar mult mai sanatos. Acest concept nu este insa aplicat in practica de toti medicii stomatologi. La prima consultatie, observa daca medicul dentist este preocupat de profilaxie si de sanatatea danturii copilului tau. Un medic bun iti va explica cum se realizeaza igiena dentara corecta, care sunt tratamentele periodice care scad considerabil aparitia cariilor la dintii de lapte si la cei permanenti, astfel incat copilul sa aiba un zambet sanatos si frumos pe termen lung.
Cauta mai mult decat un medic dentist si vei gasi un partener de drum lung!

Spatiul este centrat pe nevoile copiilor

Ai observat cum copilul tau se simte bine cand se joaca si este inconjurat de o atmosfera de poveste? Aceasta ar trebui sa fie atmosfera din cabinetul stomatologic ales. Un loc de joaca, cabinete confortabile, colorate si o atmosfera prietenoasa il vor face pe micut sa se simta bine si sa accepte usor tratamentele dentare.
De asemenea, dezvoltarea unei relatii bazate pe incredere medic-pacient este cheia sanatatii dentare. Observa daca medicul ii explica copilului pe intelesul acestuia ce se va intampla si cum va decurge tratamentul. La prima consultatie, medicul stomatolog ar trebui sa inceapa cu acomodarea copilului pentru a-i castiga increderea.

Sterilizare si igiena ireprosabile

Sterilizarea instrumentelor, a suprafetelor si a echipamentelor care fac parte din tratamentele dentare ar trebui sa fie principala ta preocupare si sa nu faci niciun compromis in ceea ce priveste acest aspect. Sanatatea copilului tau si starea ta de confort depind de procedurile de sterilizare si echipamentele folosite, asa ca nu ezita sa pui intrebari medicului stomatolog despre acestea. Daca medicul ezita sa-ti raspunda, renunta rapid si alege un alt cabinet.

Ofera servicii stomatologice complete

Are clinica sau cabinetul stomatologic dotarile necesare pentru a oferi tratamente complete (radiologie, ortodontie si aparate dentare) pacientilor sai? De asemenea, echipamentele de ultima generatie sunt deosebit de importante, influenteaza calitatea actului stomatologic si sustin maiestria medicului.
La fel de importante sunt telefoanele de reamintire, programul prelungit al clinicii si flexibilitatea reprogramarii unei sedinte de tratament.
Aceste aspecte te vor scuti de drumuri si cheltuieli suplimentare si de disconfortul creat copilului prin amanarea tratamentului necesar.

Preturi raportate la calitate

Pretul serviciilor stomatologice trebuie sa reflecte toate celelalte aspecte de calitate ale actului stomatologic. In sine, pretul nu trebuie sa fie primul criteriu de alegere a medicului si cabinetului. Un pret mic poate ascunde lipsuri importante, precum si costuri ascunse ce pot aparea pe parcurs.
Medicul stomatolog trebuie sa-ti explice de la inceput care sunt problemele dentare ale copilului si sa-ti propuna planul de tratament si toate costurile asociate cu acesta in functie de materialele folosite. In functie de acest plan, poti alege sa rezolvi mai intai prioritatile, celelalte tratamente dentare urmand sa fie programate in timp, astfel incat sa nu fie o povara financiara si nici sa neglijezi sanatatea copilului. In plus, intereseaza-te de modalitatile de plata existente (card, plata in rate etc.).

Recomandari

Probabil ca alegi medicul stomatolog pentru copilul tau dupa ce-ti intrebi familia, prietenii si cunostintele unde merg, ce iti pot recomanda. Insa nu te multumi doar cu un raspuns de genul „ti-l recomand, este foarte bun, noi suntem tare multumiti!”. Pune intrebari specifice despre aspectele prezentate mai sus, cauta pe internet pareri despre medicul stomatolog si cabinet, viziteaza pagina de web a acestuia si citeste articolele medicale.
O informare buna te va ajuta sa alegi un stomatolog pentru copilul tau pe care sa te poti baza!

Si nu in ultimul rand, mergi cu copilul la o consultatie pentru a observa toate aceste aspecte si a afla raspunsuri la ce te preocupa. La Teddy Care, consultatia este gratuita!

Completeaza formularul de contact pentru a te programa la o consultatie si beneficiezi de 5% reducere din valoarea planului de tratament. Inscrie-te acum aici!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica cu privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.